veelgestelde
vragen

Slaapcoaching kan vanaf de (gecorrigeerde) leeftijd van 4 maanden. Heb je een baby jonger dan 4 maanden, dan bied ik het newborn consult aan. Ik geef je dan alle tips & trics die je nodig hebt om een goede basis te leggen voor goed slaapgedrag van jouw kindje.

Dat hangt af van de methode die we kiezen, de wijze waarop de methode wordt nageleefd en natuurlijk je kindje zelf. Over het algemeen zien we binnen twee weken een heel mooi resultaat. Vaak zelfs al eerder.

YES! Als je klaar bent voor verandering en mijn plan goed volgt wel! Daar help ik je natuurlijk bij doormiddel van de consulten en coaching! Lees hier de ervaringen van inmiddels uitgeruste ouders wordt nageleefd en natuurlijk je kindje zelf. Over het algemeen zien we binnen twee weken een heel mooi resultaat. Vaak zelfs al eerder.

Voorafgaand vul je een uitgebreid intakeformulier in en hou je een aantal dagen een slaaplog bij. Ik heb op deze manier al een goed en uitgebreid beeld van de situatie voordat wij met elkaar bellen. Tijdens het consult kunnen wij alle tijd benutten om het slaapprobleem te bespreken. Uiteraard heb ik een beeld van hoe we deze situatie het beste kunnen aanpakken en bespreken we dit uitgebreid. Bij een standaard consult geef ik je tijdens het gesprek (telefonisch) handvatten en tips om zelf aan de slag te gaan. Bij het uitgebreide consult krijg je van mij achteraf een duidelijk slaapplan waar je iedere dag op terug kunt vallen. 

Tijdens een coachingstraject sta ik je vanaf moment 1 tot dag 14 volledig bij. We starten met een kennismaking waarna we vervolgens het juiste moment bepalen om het traject te starten. We willen heel graag dat je kindje na 2 weken weer lekker slaapt, maar dan moeten we ook die periode slaap ‘prioriteit’ geven. Voorafgaand vul je een uitgebreid intakeformulier in en wordt er een daglog bijgehouden zodat ik een duidelijk beeld heb van de situatie. Ik ga aan de slag met het slaapplan en kijk verder dan enkel ‘slaap’. Je zult in het plan info terugvinden over slaapveiligheid, slaapomgeving, hormonen, slaapritme, voeding en slaaptechnieken. Vervolgens plannen we een consult waarbij we een uur lang met elkaar praten over de slaapproblemen, maar vooral ook mijn plan. Daarna begint het pas echt en is het belangrijk dat je het plan 100% consequent blijft uitvoeren. Ik ben er om je dagelijks te begeleiden en zorg er samen met jou voor dat het gaat lukken, juist ook in de avonduren en het weekend! 

Dat kan en is helemaal niet gek. Soms is het moeilijk in te schatten waar je kindje behoefte aan heeft. Heb je een los consult gehad maar wil je toch graag liever een uitgebreid slaapplan met dagelijkse begeleiding? Dan kun je een traject inplannen en verrekenen we de kosten van het consult en betaal je enkel het verschil. €450 – €100 = €350.
Heb je een uitgebreid consult gehad met een slaapplan, maar wil je toch graag dagelijkse coaching? Dan kun je kiezen voor een week lang coaching voor €150. 

Zeker! Tot 6 maanden wordt het aangeraden om in dezelfde slaapkamer te slapen en onlangs is dit advies zelfs verlengt tot 12 maanden. Echter doen er zich situaties voor waarbij in dezelfde kamer slapen het slapen van het kindje verstoord. Het allerbelangrijkste van de slaapcoaching is dat de manier van coaching bij jullie als ouders past. Jullie wensen worden uitvoerig besproken en worden meegenomen tijdens het maken van het plan. De keuze om samen te slapen ligt bij de ouders, mits dit natuurlijk wel op een veilige manier gebeurt.

Ik werk met verschillende methodes en kijk naar wat past bij de ouders en het kindje. Het huilen probeer ik zo veel mogelijk te beperken, maar helaas kan ik je die garantie niet geven. Huilen is een communicatiemiddel en komt in dit geval vanuit vermoeidheid en de verandering. We gaan een vaste routine veranderen en kindjes moeten hieraan wennen. Keer op keer wiegend in slaap vallen was zo fijn, maar dat willen we nu graag vervangen, zodat ook jouw kindje straks genoeg kan rusten maar zich ook kan ontwikkelen. 

Wanneer je kindje ziek is wil ik graag het traject pauzeren. Het is nu tijd voor extra veel knuffels en aandacht, om ervoor te zorgen dat je kleintje er snel weer bovenop is. Zodra je kindje zich beter voelt pakken we de draad uiteraard weer op.

Dat ligt uiteraard helemaal aan wat jouw doelen zijn en waar je graag aan wilt werken. Wil je de borstvoeding in de nacht blijven geven? Dat kan! Heeft je kindje een leeftijd waarbij doorslapen mogelijk is en wil je hier graag aan werken? Dan is het verstandig om de voeding ’s nachts af te bouwen. Wat jouw doel ook is, ik help je daar graag bij!  

Wat vervelend dat het niet is gelukt. Maar ik ben blij dat je toch nog eens informatie ben gaan opzoeken en hier terecht bent gekomen. Ik zou mijn beroep ook ‘professioneel puzzelaar’ kunnen noemen want het is vaak het complete plaatje wat een plan doet slagen. Ik kijk in het intake formulier naar de kleinste details en neem dit mee in het uitgebreide slaapplan. Vervolgens vind ik het belangrijk om dagelijks contact te hebben zodat ik direct op de situatie kan inspelen en indien nodig aanpassingen doe en gericht advies geef. Ik wil elke dag benutten en niet een weekend afwachten. Elke dag telt en ik ben er elke dag om jou te helpen!  

Dat kan zeker en vormt doorgaans geen probleem. Ik raad wel aan om het kinderdagverblijf op de hoogte te stellen en het nieuwe schema delen. Wellicht is er een mogelijkheid om zoveel mogelijk de slaaptijden van thuis aan te houden. Mocht je kindje nou echt 4/5 dagen per week te weinig slapen overdag op de opvang, dan denk ik graag met je mee hoe we dit ook op de opvang kunnen verbeteren.

Absoluut! Ik help gezinnen uit België, Engeland, Spanje, maar ook Nederlanders die wonen op Curaçao, Aruba of Bonaire. Waar je op dit moment woont/werkt of op vakantie bent: ik kan je kindje altijd helpen met mijn slaapcoaching! Grotendeels van mijn consulten en trajecten zijn digitaal en telefonisch. Ik werk ook in de avonden zodat we altijd een geschikt tijdstip vinden dat werkt voor jullie i.v.m het tijdsverschil! 

Deel je vraag vooral! Ik probeer op deze manier de meestgestelde vragen direct te beantwoorden. Schroom vooral niet om alsnog een email te sturen en jouw vraag te stellen!