familieshoot_naar_elinenijburgphotography-34.jpg

over mij

Mijn naam is Richelle, oprichtster van ‘to the moon and bed’ en moeder van twee fantastiche dochters. 

Onze eerste dochter was, ondanks dat ze vier weken te vroeg was geboren als gevolg van pre-eclampsie, een prachtig gezond meisje. Vanaf het moment dat ze thuis was at ze het babyspek er snel aan en was ze een voorbeeldige slaper. Ik kon de dingen die ik leuk vond blijven doen en sociale contacten onderhouden. Dit kon ik ook samen met haar doen, waarbij ik (waar nodig) ook haar slaapritme daarop kon aanpassen. Zeg nou eens zelf…dat wilt toch iedere ouder?

 

Toen onze tweede dochter werd geboren hoopten we op een soortgelijk slaapritme net zoals bij onze eerste dochter. We hadden een makkelijke start, maar na enkele weken sliep ze niet meer. Nacht in nacht uit viel ze niet of moeizaam (kort) in slaap. Dit stapelde zich maandenlang achter elkaar op en resulteerde in zware oververmoeidheid. Niet alleen bij haar, maar natuurlijk ook bij ons als ouders. 

 

Net voor haar eerste verjaardag kreeg ze als klap op de vuurpijl last van nachtangst. Dit had een behoorlijke impact, en was fysiek en mentaal een zware periode. Ik was in de veronderstelling dat ik geen hulp nodig had, omdat ik immers al moeder was en heus wel wist hoe ik mijn dochter goed kon laten slapen.

 

Niets was minder waar. Het heeft ruim een jaar geduurd (na het eindeloos speuren op internet naar antwoorden), voordat ik aan de bel trok en realiseerde dat ik professionele hulp moest inschakelen. Ik kan dus absoluut stellen dat ik een ervaringsdeskundige ben op het gebied van de slapeloosheid van een kind!

 

Slaap bij kinderen en de mogelijke problemen hierbij bleef een onderwerp dat mij bezighield. Ik merkte dat ik niet de enige was die er niet uit kwam met de goedbedoelde adviezen op bijvoorbeeld een verjaardag of forums op het internet. Ik wilde dat deze ouders wel sneller een oplossing zouden vinden voor betere nachtrust dan dat bij ons het geval was. Ik hoorde hier en daar iets vallen over een kinderslaapcoach, maar wat is dat? Een slaapcoach? En zou je nou wel hulp vragen aan iemand anders? Het aanbieden van oplossingen en echt iets te kunnen betekenen voor zowel kinderen als ouders was mijn trigger om te starten met de opleiding tot baby- en kinderslaapcoach. Met de methodes die ik aanbied, is mijn doel om jou te helpen inzien dat ook jouw kindje met onze hulp kan doorslapen. Uiteindelijk ben jij degene die je kindje hierbij helpt en ik ben er voor je om je te ondersteunen. 

 

Tijdens mijn opleiding tot baby- en kinderslaapcoach heb ik ruim 400 uur besteed aan alle theorie omtrent slaap bij kinderen. Naast de theorie heb ik 16 gezinnen in praktijk mogen helpen en zijn ze stuk voor stuk nu kleine slaapkopjes. Daar komen elke week uitgeruste kindjes én ouders bij! 

 

Mijn doel is alle kinderen en ouders de handvatten, hulp en begeleiding te geven die resulteren in een gezonde nachtrust. Ik ben gespecialiseerd in slaap voor de allerkleinste newborns, peuters en kleuters. Geen slaapprobleem in deze leeftijdscategorieën is mij onbekend. 

© To the moon and bed - 2024